Historia

DM AUDIO är ett företag i musik och events branschen.

Företaget har en historia som går tillbaks till 60 talets början och är förmodligen det äldsta i branschen.

Redan 1963 började vi med uthyrning och installationsarbeten. Våra evenemang på den tiden innefattade artister som Jimi Hendrix, The Who, Small Faces, Steppenwolf , Bee Gees med flera.

Vi medverkade tidigt i mängder av TV produktioner som Melodifestivaler, Allsång på Skansen, Måndagsbörsen med flera. Vi har också varit live ljud ansvariga i sex stycken Eurovision Song Contest under åren.

Många av våra kunder har fortsatt samarbetet med oss i över 20 år.

T.ex. Nobelstiftelsen där vi ansvarar för ljudet vid Nobelfesten i Stadshuset.

Andra exempel är Globen där vi jobbar med Stockholm International Horse Show och Luciakonserterna.

Den världsberömda manskören Orphei Drängars årliga Caprice föreställning där vi medverkat i 30 år.

Kungliga Filharmoniska Orkestern har sitt årliga utomhusframträdande på Gärdet inför 30 000 åskådare och är ett evenemang vi skött i över 20 år.

Skansen i Stockholm är en annan av våra riktigt trogna kunder.

Stockholms Stadsteater och Parkteatern är en av våra speciella samarbetspartners. Vi har i många år deltagit i de sommarföreställningar som ges i deras regi.

Vi har också arbetat med ljuddesign och leverans till ett stort antal vanliga teaterföreställningar. Allt från stora arenaföreställningar som Carmen på Scandinavium med Göteborgsoperan och Sixten Ehrling till West Side Story på Norrlandsoperan.

Även rena designprojekt som musikaler på Göteborgsoperan t.ex. My Fair Lady, Sweeney Todd, Chorus Line m.fl. Riksteaterns föreställning av Cullberg Baletten m.fl.

I vår verksamhet ingår också uthyrning av ett mycket brett och stort utbud av musikinstrument och musikelektronik. Våra kunder är TV produktionsbolag, gästande artister och deras produktionsbolag. Vi levererar också till festivaler i olika storlekar från den lilla ”Rock the Rålis festivalen” till den stora Sweden Rock Festivalen. Självklart är även en och annan ”weekend warrior” kund och hyr en ”Marshall stack” eller favorit Les Paul gitarr över helgen.

 

Vi är ofta underleverantörer till olika media och eventföretag när stora krav på ljudkompetens ställs. Detta gäller allt ifrån prestigefulla konferenser till TV inspelningar t.ex. ”Sommarkrysset”.

Detta samarbete har också gett oss ett antal duktiga samarbetspartner till de evenemang vi själva är totalansvariga. Vi åtar oss Teknikansvar för många evenemang varje år.

Några minnesvärda evenemang är Det Kungliga bröllopet där vi ansvarade för ljudet i Storkyrkan samt den efterföljande hyllningen inför 50 000 människor vid Kungliga Slottet.

Ett annat, det fantastska framförandet av Verdis Requiem med 3000 körsångare och Luciano Pavarotti i Arena Di Verona i Italien.

Installationer:

Vår installationsavdelning har levererat fasta ljudanläggningar till många olika lokaler. T.ex. all installation på Stockholm Globe Arena, Stockholmsmässans Viktoriahall och Svenska Mässans Kongresshall i Göteborg. Storkyrkan i Stockholm är ett annat mycket speciellt uppdrag vi tagit hand om.

Filosofi:

Vi tror på en kombination av hög nivå av tekniskt kunnande med en övertygelse att på bästa sätt tjäna våra olika kunder och samarbetspartner.

Våra mål har alltid varit att göra mer än vad som är förväntats av oss.

Vi försöker åstadkomma detta med en ärlig kommunikation och att hitta samarbetsformer som gynnar projektet.

Medarbetare:

Våra medarbetare har i de flesta fall arbetat mycket länge i företaget.  De har en mycket bred och väldokumenterad kompetens. Många har kompletterat sina kunskaper med en bakgrund som musiker.